terugblik decennium ruby van der kuil

Terugblik: de afgelopen 10 jaar (2010-2019)

Tijd voor een terugblik! Wat heb ik de afgelopen tien jaar allemaal gedaan en meegemaakt? Veel te veel eigenlijk. Laten we eens beknopt kijken wat ik heb meegemaakt:

Terugblik: van klein naar groot

Het begin van dit decennium was is 12. Oftewel, ik ging net naar de middelbare school! Gek om daar stil bij te staan zeg… Aan het einde ben ik al weer 22. Ik ben dus officieel volwassen geworden in de afgelopen tien jaar! Als dat niet een grote terugblik is… Ik begon in Schagen mijn middelbare school carrière op de havo. Ik werd daar onwijs gepest en begon mij anders te voelen. Dat resulteerde in mijn eerste ontmoeting met een hulpverlener, al was dat maar een speciale decaan. Uiteindelijk ben ik naar de tl gegaan en die afgemaakt.

Toen begon mijn “studentenleven”. Ik ging naar Alkmaar om marketing en communicatie te studeren bij het Horizon College. In slechts twee jaar heb ik die opleiding afgerond. In die tijd heb ik veel geleerd, maar ik wilde meer. Daarom ging ik op zoek naar het vervolg op deze opleiding en eindigde, als echte student, in de grote stad. In Amsterdam startte ik Communication and Multimediadesign aan de Hoge School van Amsterdam. Daar heb ik vooral veel over mijzelf geleerd. Na twee jaar ben ik gestopt, heb ik nog twee jaar Media, Informatie en Communicatie gestudeerd aan de HvA, maar ook daar ben ik mee gestopt.

Nu ben ik thuisstudent psychologie en ben ik vooral dankbaar voor alles wat ik heb geleerd door de jaren heen, zelfs al heb ik niet al mijn opleidingen afgemaakt.

Mijn mentale groei

Toen ik op de HvA zat heb ik dus veel over mijzelf geleerd. Hoe kwam dat? In deze tijd was ik erg depressief en na de zoveelste tegenslag in mijn mentale gezondheid besloot ik in therapie te gaan. Dit gebeurde dus vier a vijf jaar geleden. Toen ik in therapie zat, werd ik behandeld voor een depressie en niets meer. Ik was snel weer op de been en maakte mijn propedeuse jaar af. Ik maakte vrienden en alles leek goed te gaan. Maar toen ik aan mijn stage begon, waar ik het juist super naar mijn zin had, sloeg de depressie weer toe. Ik begon van mij af te schrijven en creëerde zo de eerste schetsen van Verbloemd. Ik wist dat ik iets moest doen en ging terug naar de GGZ.

Na af en aan behandeld te worden voor mijn depressie wist ik dat er iets niet klopte. Ik zocht het op en herkende mijzelf in het beeld van de bipolaire stoornis. Ik ging voor een heel nieuw leven. Ik ging weer in therapie, switchte van opleiding en alles leek berg opwaarts te gaan. Ik kreeg de diagnose bipolaire stoornis type 2 en ging direct intensief in behandeling. En tja, de rest is geschiedenis.

Mijzelf gevonden

Ik doe nu wat ik leuk vind, schrijf aan mijn derde boek en woon op mijzelf. In 2019 heb ik eindelijk stabiliteit gekregen. Ik ben mijn leven gaan oppakken, ben mentaal stabiel geworden en ben medicijnvrij geworden. Wat een verschil met het begin van dit decennium. Ik kan oprecht zeggen dat ik mijzelf heb gevonden. Ik ben klaar voor het nieuwe decennium en hoop jullie de komende tien jaar mee te mogen nemen in mijn ontwikkelingen en laten meelezen met mijn nieuwe verhalen.

Fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar.

Share your thoughts