vloggen bipolair onzekerheid

Onzekerheid: met m’n kop in beeld

Onzekerheid heeft iedereen. De een meer dan de ander. Maar als je een toekomst als influencer bezig wilt, naast je blog ook video’s wilt maken en het moeilijk vind om een foto op social media te plaatsen… dan is het toch lastig.

Ik ben influencer

Nee, dat vind ik niet van mijzelf. Dat is de titel van een documentaire op Videoland. Het ging over drie grote influencers en hun leven achter de camera. Ze hadden allemaal onzekerheden, maar toch stonden ze vaak voor grote groepen mensen en filmden ze veel van hun levens. In de documentaire werd uitgelegd dat een influencer “iemand met een groot publiek is waarop hij invloed kan uitoefenen”. Dit alles ligt nog ver weg van mij.

Ik heb een geweldige groep volgers die mij met veel liefde steunen (bedankt lieve mensen!), maar toch vind ik het nog steeds lastig om een open blog als deze te plaatsen en foto’s van mij te posten. Hoe kan ik dan ooit filmpjes gaan maken? Deze nieuwe onzekerheid en de doelen die het in de weg staat is een resultaat van mijn nieuwe stabiliteit (lees meer hier). Doordat ik stabiel ben, wil ik meer doen. Simpelweg omdat het nu weer kan.

De toekomst in onzekerheid

Als ik toegeef aan mijn onzekerheid zal ik nooit filmpjes maken en eerlijk is eerlijk, als ik nooit over mijn hevige onzekerheid was gegaan had ik nooit een boek gepubliceerd. Dus misschien is het een kwestie van tijd voor ik over deze vorm van onzekerheid kom. Toch gaat dat proces in mijn ogen te traag. Ik wil veel maar durf weinig.

Wat wil ik doen?

Ik wil gaan vloggen. Vertellen over mijn leven met mijn stoornis. Waar ik tegenaan loop, de mooie en slechte momenten delen en kennis delen. Ik wil openheid een stap verder duwen en mensen informeren over hoe het nu echt is om met bipolariteit te leven.

Komende week heb ik veel in de planning. Het feest van de Antonie Kamerling Award, ik moet spreken bij een Hbo opleiding over mijn werk als ervaringsdeskundige en de lotgenoten dag van plusminus. Om mijn dromen te behalen ga ik proberen om de drempel over te gaan en mooie filmpjes maken over deze week. Ik hoop dat jullie dat leuk vinden!

Share your thoughts