leven met een bipolaire collega

Leven met… een bipolaire collega

Vandaag in “Leven met…”: Leven met… een bipolaire collega. Voor Jordy en ik een relatie kregen, waren wij collega’s. En dat zijn we zelfs met onze relatie tot een paar weken nog geweest! Het moment dat wij elkaar dus leerde kennen, was ik zijn collega. Hoe was de samenwerking? Was ik een lastige collega of juist door de extremen in mijn houding een harde werkster?

De eerste week samenwerken was gelijk druk. Wat merkte je aan mij?

Ik merkte persoonlijk vrij weinig dat je last had van een bipolaire stoornis. Dit ook door het gebrek aan kennis van mijn kant, naarmate ik je beter leerde kennen en we langer samenwerkte begon ik de symptomen vaker te zien.

Ik weet dat ik soms afgestormd ben. Wat dacht jij en vond jij van de situatie?

Toen der tijd was het lastig om mee om te gaan. Helemaal omdat je zelf niet goed kan relativeren hoe het voor jij moest voelen zo’n situatie. Daardoor zorgde ik ook niet altijd voor de gepaste reactie in zo’n situatie. Door de jaren heen heb ik er wel mee leren omgaan. Dit zorgt er ook voor dat je de situatie’s beter leest en hierdoor beter kan handelen in zo’n situatie.

Dacht jij weleens “die is gek?” en waarom?

Kort gezegd nee, ik heb collega’s gehad die vele malen “gekker” zijn. Iedereen heeft zo wel eens zo momenten. ‘Iedere gek zijn gebrek’.

Vind jij dat bipolaire mensen de kans moeten krijgen om te werken?

Zeker weten, iedereen verdiend een kans om te kunnen werken. Een label zou niet een afkeur middel moeten zijn om iemand niet een kans te geven om zich te kunnen ontwikkelen.

Waarom denk jij dat het bijvoorbeeld voor mij door mijn diagnose lastig is om werk te krijgen?

Doordat het afschrikkend werkt, in plaats van dat werkgevers in positieve mogelijkheden denken. Denken ze in negatieve vooroordelen en alle bijhorende risico’s die daar bij komen kijken.

Wat wil jij zeggen tegen werknemers en werkgevers die een bipolaire collega hebben of krijgen?

Praat goed met elkaar. Communiceren is het beste hulpmiddel voor beide partijen. Hierdoor kunnen een hoop knelpunten al vroegtijdig worden opgespoord. En zorgt dit ervoor dat beide partijen een beter gevoel eraan overhouden. Vergeet ook niet om eens wat vaker stil te staan bij je bipolaire collega door bijvoorbeeld te vragen hoe het gaat, en of er dingen zijn waarbij kan worden geholpen. Dit creëert betrokkenheid en zorgt voor een betere relatie tussen collega’s, werkgevers en de bipolaire werknemer.

Share your thoughts