hoop en dromen

Hoop en Dromen

De afgelopen tijd heb ik de cursus Zicht op Herstel van RCO de Hoofdzaak gevolgd. Dit omdat ik graag in de toekomst ervaringsdeskundige wil worden! Een hoop of een droom?

Wat is hoop en wat zijn dromen?

Bij de cursus hadden we het hier namelijk over. Wat zijn hopen en dromen? Waar kom jij je bed voor uit? Kleine vragen met grote impact. Maar wat betekend hoop en wat zijn nou echt dromen?


Hoop is de onzekere verwachting dat een bepaalde gewenste gebeurtenis zal plaatsvinden.

Een droom is een fantastisch of meerdere fantastische toekomstbeelden .

Dus het verschil ligt misschien dus wel in de realiteit. Fantastische dromen of een verwachting. En zo werd dat ook wel in het gesprek bedoeld. We praatten met de groep over wat iedereen in de toekomst als bijna doelen had gesteld en wat dus voor het gesprek een hoop was. Ook hadden we het over geweldige dingen die ons leuk zouden lijken. Zouden we die kunnen bereiken of is het leuk om er even stil bij te staan?

Hoop en dromen voor mij

Voor mij was dit een leuk gesprek, ondanks dat ik op dat moment even diep zat door het overlijden van opa. Ik verloor mijn perspectief niet en dat vond ik een hele vooruitgang. Mijn hoop was dat ik aangenomen zou worden als ervaringsdeskundige. Ik solliciteer ook al, dus de hoop ligt nu in wat de GGZ van mijn sollicitatie vond. Mijn droom was dat ik bekend zou worden met mijn boeken. Dat ik daar echt van zou kunnen leven en dat de rest van mijn leven zou kunnen doen. Heerlijk om dus even stil te kunnen staan bij zulke mooie dingen.

Leuk voor jou: stel jezelf eens wat van deze vragen. Leuk om even stil te staan bij hoe ver je al bent gekomen en wat er in de toekomst nog allemaal kan! Dus hierbij de vragen: Waar kom jij je bed voor uit? Wat hoop je voor de toekomst? Wat zijn jouw dromen? Welke hopen en dromen zijn al uitgekomen?

Share your thoughts