bipolaire tatoeages

Bipolaire Tatoeages: Bij uit Spiegelbeeld

Mijn tweede tatoeage was de bij die voorin mijn roman Spiegelbeeld staat. Vandaag ga ik verder uitleggen hoe ik op het idee kwam, wat het betekend en waarom juist dit mijn tweede tatoeage werd. Weten wat mijn eerste tatoeage was? Lees het >hier<.

Het design van de bij

De bij zit op een bijenkorf opgebouwd uit scheikundige formules van hormonen. Welke hormonen? Dé hormonen die belangrijk zijn bij een bipolaire stoornis! Dopamine, het hormoon dat fungeert als neurotransmitter op verschillende plaatsen in het lichaam. Dopamine is een stof die hoort bij het beloningssysteem van de hersenen. Het zorgt dat je je goed voelt nadat je iets hebt gedaan als sporten. De tweede is Serotonine. Serotonine is een neurotransmitter dat bekend staat als het gelukshormoon. Het is een tryptamine die invloed heeft op het geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. De laatste is noradrenaline. Noradrenaline is een in het lichaam voorkomende neurotransmitter en een hormoon. Over het algemeen voelen mensen met te weinig noradrenaline zich depressief en mensen met een teveel aan noradrenaline euforisch, gespannen, angstig of opgewonden. De bij is aan het werk met deze hormonen, zoals ik aan het werk ben met de mijne.

Waarom voor mij?

Deze tatoeage past bij het verhaal van Spiegelbeeld. Het verhaal over een meisje dat net de diagnose bipolair krijgt. Dat heb ik zelf ook meegemaakt en ik werk nog elke dag aan mijn stabiliteit, zelfs nu dat al een tijdje goed gaat. Ik wil het onderhouden en voorkomen dat ik terugval. Dit is een reminder voor mij dat ik al ver ben gekomen, maar dat ik nog elke dag eraan werk. Maar ook dat dat goed is, het erbij hoort en het fijn is dat het kan.

Bipolair en deze tatoeage

Het is normaal dat je hard moet werken voor stabiliteit, ook al kun je er niets aan doen dat je bipolair bent! Het overkomt je en het enige wat je kunt doen is je beste beentje voor zetten. Ik ben blij met dit design, zeker omdat ik het zelf ontworpen heb.

8 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

5 november 2019 at 16:28

Heel cool! Uit spiegelbeeld nog wel! ?

Nicole Orriëns
6 november 2019 at 05:58

Wat een mooi verhaal achter je tattoo. Dat maakt de tattoo extra bijzonder.

Felice Veenman
6 november 2019 at 08:13

Knap da t je daar zo je geheel eigen vorm aan hebt weten te geven

6 november 2019 at 11:22

Ik vind het verhaal achter je tattoo erg mooi. Het heeft wat als tattoos een betekenis hebben.

7 november 2019 at 17:42

wow, dat een speciale reden voor een tattoo…
Ik vraag me af of ik zo graag met mijn “diagnose” op mijn lijf zou willen staan, langs de andere kant zie ik er ook een mooi teken van herstel in!

8 november 2019 at 06:54

Wat een mooie tattoo! Tattoo’s met zulke verhalen, hou ik van!

10 november 2019 at 12:18

Wat een prachtige tattoo en uitleg

10 november 2019 at 14:51

Wat een mooie symboliek en een mooi ontwerp.

Leave a reply